Aan déze 10 vervelende vakantiegewoontes maakt iedereen zich schuldig
Delen

Aan déze 10 vervelende vakantiegewoontes maakt iedereen zich schuldig

De vakanties komen er weer aan en die gaan gepaard met vakantiegewoontes. Gewoontes die voor sommige als heel vervelend worden ervaren. Herken jij deze 10 bij jezelf of bij een ander?

Zomer

De vogeltjes fluiten iedereen ‘s ochtends weer wakker, de temperaturen stijgen en de korte broeken en rokjes worden weer uit de kast getrokken: het is zomer! Voor veel mensen betekent dit ook dat de zij binnenkort op vakantie gaan. Een vakantie gaat natuurlijk gepaard met vakantiegewoontes waar iedereen zich ieder jaar weer schuldig aan maakt en waar sommige zich mateloos aan ergeren. Wij sommen de 10 vervelendste even voor je op en zijn benieuwd of jullie jezelf hier ook in herkennen.

De badhanddoek ‘s ochtends vroeg neerleggen voor het beste plekje aan het zwembad

De kans dat jij je hieraan stoort is groot, maar de kans dat jij je hier net zo schuldig aan maakt, is ook groot. Iedereen wil het beste plekje aan het zwembad en hoe vroeger je bij het zwembad bent, hoe beter je plekje aan het water. Vakantiegangers zetten er een wekker voor, maar vakantie is toch juist om uit te rusten zonder wekker?!

De rij voor het vliegtuig

‘Waarom staan al die mensen nu al in de rij? De gate is nog niet eens open.’ Wij horen het onszelf ook zeggen en wij (en jullie waarschijnlijk ook) staan enkele minuten later ook in diezelfde rij. Gewoon voor het geval dat er geen plek meer is in het vliegtuig. Wat natuurlijk niet kan gebeuren…

Klagen over de hitte

In Nederland is het maar een paar maanden per jaar mooi weer en daarom kiezen Nederlanders meestal voor een zonnige vakantiebestemming, om vervolgens te gaan klagen over de warmte in dat land. Oeps…

Nutteloze souvenirs kopen

‘Wij hebben nog wel een magneet uit dit land nodig hoor, want die sparen wij op onze koelkast’, of ‘Ik koop even 10 sleutelhangers voor al mijn vrienden. Gewoon als aandenken.’ Om deze souvenirs vervolgens tien jaar later terug te vinden in een doos op zolder. Herkenbaar?

Te veel inpakken

Dit herkent iedereen waarschijnlijk wel. Je gaat 10 dagen op vakantie, maar pakt koffers in alsof je 4 jaar gaat rondreizen. ‘Dit topje heb ik al 3 jaar niet gedragen, maar misschien trek ik hem deze vakantie wel aan’ en ‘Deze 10 paar schoenen kunnen allemaal wel van pas komen in 10 dagen’. Vervolgens klaagt iedereen weer over de te zware koffer, die amper te tillen is.

Zeuren over het eten

Sommige mensen gaan op vakantie om lokale specialiteiten te proeven, maar veel mensen kiezen liever voor iets bekends op de kaart. Op het moment dat 3/4 van de kaart volgeschreven staat met onbekende gerechten met vreemde namen, wordt er veel gezeurd over het slechte en aparte eten in dit restaurant.

De lokale taal spreken

‘Dos cervezas por favor’, ‘Gracias’, ‘Hola’ en ‘Bon Appétit’. Veel vakantiegangers proberen zich graag een beetje aan te passen aan het land waar zij zijn en zij denken gelijk dat zij gesprekken kunnen voeren met de locals, terwijl dit meestal verschrikkelijk klinkt.

Eten bij toeristische restaurantjes

Iedereen is hier weleens ingetrapt en soms ontkom je er ook niet aan: de restaurantjes met rood met wit geruite tafelkleedjes, plastic menukaarten en plastic stoeltjes. Veel mensen denken dat zij het doorhebben, maar toch trappen veel mensen af en toe in deze restaurantjes, waar een waterig kopje koffie te duur is en waar broodjes er niet uitzien zoals op de kaart aangegeven staat.

Overal selfies maken en van alles een foto maken

Of het nou een historisch monument, een zandkasteel, of een lekkere cocktail is: overal worden meerdere foto’s van gemaakt, want alles wordt als bijzonder gezien. Allemaal onwijs leuk om terug te zien natuurlijk, maar sommige foto’s worden gelijk weer verwijderd, want het blijkt dan toch een standaard stoeptegel te zijn.

Bruin worden in een recordtijd

Iedereen komt graag met een kleurtje thuis en dat betekent dat de meeste mensen de eerste paar dagen al non stop in de zon gaan liggen. Het resultaat: heel veel verbande huiden. En de meeste mensen beginnen ook pas met goed insmeren van zonnebrand als het kwaad al is geschied.

Toch horen al deze vervelende gewoontes bij vakanties en het heeft ook wel weer z’n charme. Een souvenir kopen blijft iets leuks en iemand bedanken met ‘Gracias’ voelt toch goed. Herkennen jullie de gewoontes?

Bron en Beeld: Sunweb

Delen