Wat is het geheim van onze estafettedames?
Delen

Wat is het geheim van onze estafettedames?

De estafette dames. Na wereld- en Europeenskampioen, nu zilver op de spelen. Hoe dan?

Estafetteteam Nederland

Het estafetteteam van Nederland op de 4 x 400 meter voor dames bestond tijdens de Olympische Spelen in Parijs uit Lisanne de Witte, Femke Bol, Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Eveline Saalberg  en Myrte van der Schoot.

In de finale liepen Lieke, Femke, Cathalijn en Lisanne naar het zilver.

Wat is het geheim van onze estafettedames?

Na Europees kampioen en Wereldkampioen Indoor werden de dames van de 4 x 400 meter estafette knap 2e op de Olympische Spelen. Weer was het Femke Bol die vanaf een vierde positie met een geweldige eindsprint het zilver binnen haalde. Femke is absoluut een troef, maar de andere vrouwen verdienen ook alle credits. Het was prachtig om te zien dat na de race één van de dames opmerkte dat Snollebollekes door de stadionspeakers heen schalde. Hoe gaaf is dat trouwens? En ja hoor, daar gingen onze dames van links naar rechts met een Nederlandse vlag gedrapeerd over hun schouders. Een prachtig moment.

Niet veel later tijdens het interview bij de (wederom geweldige) Gregory Sedoc en Jeroen Stekelenburg verklapte Lisanne de Witte hun geheim: “Wij doen alles voor elkaar, daar zijn we zo snel.” En dat ‘alles’ uit zich in kleine dingen zoals een briefje van Lieke op de deur van Femke na haar teleurstellende race met de woorden “Wij zijn zo trots op jou!” en daarbij ontelbare getekende hartjes.’ En dat ze de badkamerlamp had aangezet zodat ze niet in een donkere kamer thuis kwam. Die kleine dingen waaruit blijkt dat je om elkaar geeft.

Ook Lieke kon op steun rekenen van haar vriendinnen nadat zij de finale op de 400 meter niet had gehaald. Hoe mooi waren haar woorden: “Mijn gebroken hart is gesoldeerd met zilver.” En zo is het Lieke, wat je met links geeft, krijg je met rechts terug. En tot slot  zoals Femke het zo mooi zei: “Drie van ons hebben twee medailles. Als klein landje op de estafettes. Ik ben zó trots!” En daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Delen