Food Places
Zie ook:
Delen

Recept van de week: Hagelslag chocolade cheesecake

Pistache, cookies, karamel en meringue; Lucia van Food Places vindt het allemaal lekker, maar deze met hagelslag is stiekem haar favoriet.

Food Places

Food Places is een foodblog van de 24-jarige Lucia Veerman. Zij deelt dagelijks haar zelfbedachte en zelfgemaakte recepten met ruim 34.000 volgers op Instagram en ruim 16.000 op TikTok. Dat niet alleen: Lucia staat ook regelmatig met een BN’er in de keuken én zij deelt tips voor restaurants in het binnen- en buitenland. ‘Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik geniet er enorm van’, aldus Lucia.

Favoriete taart

Vroeger kon Lucia nog niet koken of bakken en zij vond meer dingen vies dan lekker, maar wat zij wel altijd al geweldig vond, was hagelslag. ‘Vroeger heb ik er echt veel te veel van gegeten. Broodjes met veel te veel boter en daarop een dikke laag hagelslag. Gewoon alsof je een chocoladereep op je brood hebt’, aldus Lucia.

‘Ik had nog niet eerder een cheesecake met hagelslag gezien en ik wist zeker dat het geweldig zou zijn, dus ik ben met dat idee aan de slag gegaan en het resultaat was beter dan ik had durven dromen. Wat was dit smullen zeg. Vrienden en familie vonden het ook fantastisch en daar ben ik dan weer extra blij om. Deze taart wordt nog vaak nagemaakt, want bij 1 keer mocht het niet blijven…’

Benieuwd naar het recept? Klik dan op deze link. Benieuwd naar de overige recepten van Food Places? Klik dan op deze link.

Bron en Beeld: Instagram en website Food Places

Delen