100%NL Magazine Simon Keizer
Zie ook:
Delen

LEZEN: Emotionele Simon Keizer openhartig over groot afscheid

Terwijl Simon vertelt over deze heftige en verdrietige periode in zijn leven, luistert Beau van Erven Dorens aandachtig met tranen in zijn ogen.

Simon Keizer

Begin vorig jaar zag het leven van Simon Keizer er nog heel anders uit dan nu. Hij maakte toen nog deel uit van het enorm populaire duo Nick en Simon, terwijl hij nu juist bezig is met het opbouwen van een solocarrière. In april vorig jaar besloten Nick en Simon, na een aantal laatste afscheidsconcerten, om uit elkaar te gaan. Na het uitbrengen van nieuwe nummers zoals, ‘Zomaar zomer’ en ‘Ik zeg het te weinig’, horen we Simon steeds vaker en lijkt zijn solocarrière steeds beter te verlopen. Geweldig!

Casa di Beau

Het afgelopen jaar was Simon weinig in de media te zien, maar dat is nu wel even anders. Zo was hij gister te zien in de eerste aflevering van Casa di Beau. Casa di Beau is een programma van Beau van Erven Dorens, waarin hij iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het mooie Sardinië. Hij gaat met deze gasten op pad in de prachtige omgeving en voert diepe, emotionele gesprekken met hen. In deze aflevering was Simon Keizer te zien, samen met Caroline Tensen.

Emotioneel

In het programma komen foto’s met emotionele herinnering voorbij. Met zijn vrouw en kinderen bijvoorbeeld, maar ook met zijn vader, moeder en zus. Simon vertelt over zijn jeugd en over het feit hij op zijn veertiende hoorde dat zijn vader maagkanker had. ‘Ik linkte dat meteen aan de dood’, vertelde Simon. Het nieuws sloeg in als een bom en zo’n veertien maanden later overleed Simons vader.

Deze veertien maanden waren heel dierbaar voor de zanger. ‘Toen zag ik hem veel en hebben we mooie dingen gedaan.’ Een paar weken voor zijn overlijden, wilde zijn vader nog een gesprek met hem voeren. Een ander gesprek dan normaal. ‘Gaandeweg het gesprek dacht ik: wacht even, je bent nu afscheid aan het nemen.’

Simons moeder kwam er na het overlijden van zijn vader alleen voor te staan en daar heeft de zanger heel veel bewondering voor. ‘Zij heeft het zo goed gedaan. Zij heeft zich zo goed staande gehouden. Ze heeft nooit meer een liefde als mijn vader gekend’, vertelt Simon, terwijl bij Beau de tranen in zijn ogen springen. Wat is het toch verschrikkelijk als je zoiets mee moet maken op zo’n jonge leeftijd…

Bron en Beeld: Casa di Beau

Delen

Meer over Simon Keizer

Simon Keizer over het vaderschap: 'Het heeft mij veranderd.'
Simon Keizer over het vaderschap: ‘Het heeft mij veranderd.’
Simon Keizer na Nick & Simon-avontuur: 'Ik heb alles een plek kunnen geven.'
Simon Keizer na Nick & Simon-avontuur: ‘Ik heb alles een plek kunnen geven.’
Lees alle artikelen over Simon Keizer