100%NL Magazine Marieke Elsinga
Zie ook:
Delen

Marieke Elsinga over online haat: ‘Ik zapp altijd weg als ik je kop zie’

Op Instagram is Marieke Elsinga openhartig over de online haat die zij regelmatig ontvangt, en roept ze ook iedereen op om hiermee te stoppen.

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga veroverde de harten van het publiek toen ze als sidekick van Mattie & Wietze bij Qmusic op de radio verscheen. In 2018 lanceerde ze samen met Mattie Valk hun eigen ochtendshow: Mattie & Marieke. Maar Marieke is inmiddels veel meer dan een radiostem. Ze schitterde op televisie in onder andere Expeditie Robinson en maakte indruk als vast jurylid in I Can See Your Voice. Wat Marieke ook doet, ze doet het altijd met volle overtuiging en dat maakt haar zo leuk!

Gezin

Samen met haar grote liefde Sander is Marieke de trotse moeder van twee prachtige kinderen: zoon Jip en dochter Noa. Noa is nog maar een paar weken oud, maar ze heeft al snel de harten van het hele gezin gestolen. Grote broer Jip is dolblij met zijn kleine zusje, en het gezin geniet volop van deze bijzondere tijd samen.

Een paar weken geleden deelde Marieke nog een hartverwarmende gezinsfoto met haar kinderen. Die zie je hier!

Online haat

Vandaag even geen vrolijk kiekje van haar kinderen, of van haar geliefde kat Kiki, maar een heel serieus bericht. Marieke laat namelijk een kwetsbare kant van zich zien en deelt dat ze regelmatig te maken heeft met online haat.

‘Online haat doet pijn en het beklijft veel langer dan positieve reacties. Geloof me, 10 lieve berichten in de Q-app en dan eentje waarin staat: ‘Pffff kan die Marieke effe d’r bek houden, word gek van dat getetter.’ Ik loop de studio uit met alleen die ene in m’n kop. Of 10 lieve DM’s op insta en dan eentje waarin staat: ‘Dat ze jou op tv laten. Ik zapp altijd weg als ik je kop zie.’

Het zijn rake woorden, maar helaas de harde realiteit waar Marieke dagelijks mee te maken heeft. En natuurlijk niet alleen Marieke, talloze mensen krijgen dagelijks te maken met dit soort haat.

Marieke schrijft verder: ‘En dan ben ik nog best sterk. Ik kan wel wat hebben. En daarbij: ik lees vooral bijna niks. Je zou maar kind zijn. En zo aangepakt worden door je klasgenoten. Stop met online haat. Geef het goede voorbeeld.’ Wij zijn het helemaal eens met Marieke. Stop de haat en verspreid de liefde! Als je niets leuks weet te zeggen, houd dan vooral stil. 😉

 

 

Bron en Beeld: Instagram

Delen

Meer over Marieke Elsinga

ZIEN: Marieke Elsinga deelt nieuwe gezinsfoto met haar twee kinderen
ZIEN: Marieke Elsinga deelt nieuwe gezinsfoto met haar twee kinderen
Marieke Elsinga deelt waanzinnig lieve spiegelfoto met pasgeboren dochter
Marieke Elsinga deelt waanzinnig lieve spiegelfoto met pasgeboren dochter
Lees alle artikelen over Marieke Elsinga