100%NL Magazine Vajen van den Bosch

Vajèn van den Bosch

Wie is Vajèn van den Bosch?

Vajèn van den Bosch (13 maart 1998), is een Nederlands zangeres en (musical- en stem)actrice. In augustus 2013 startte ze met de vooropleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In het voorjaar van 2017 ontving Van den Bosch een Kids’ Choice Award 2017 in de categorie ‘Favoriete ster – Nederland’.

Carrière

De zangcarrière van Vajèn begon toen zij op tienjarige leeftijd auditie deed voor The Sound of Music, en daar uit nog 2000 andere kinderen werd gekozen om te zingen in een van de zes groepen van de families Von Trapp. Later mocht zij samen met haar groepje optreden voor The Show of Music, dat door de AVRO werd uitgezonden. Dit was ook meteen haar televisiedebuut. Vajèn speelde later in nog meer musicalproducties en theatershows, en deed in 2012 mee met The Voice Kids, waar ze de finale haalde. Hierna ging het rap met Vajèn haar carrière. Zij kreeg een rol in de jeugdserie SpangaS, sprak stemmen in voor verschillende films en series en geeft regelmatig zang- en acteerlessen aan amateurs.

Privé

Een lange tijd vormde Vajèn een koppel met de 9 jaar oudere Lennart Timmerman. Zij leerden elkaar kennen op de set van SpangaS, waar al snel de vonken oversloegen. Ondanks dat Vajèn nog minderjarig was toen zij een relatie kreeg met Lennart, vonden haar ouders dit geen probleem. Nadat Vajèn merkte dat Lennart niet meer zeker was van hun relatie, heeft Vajèn er een punt achter gezet. Zij wil iemand die meer dan 100 procent voor haar gaat. Voor zover wij weten heeft Vajèn deze persoon tot op heden nog niet gevonden…