100%NL Magazine Runderstoof
Zie ook:
Delen

Recept van de week: Runderstoof met zoete aardappel

De tijd voor een heerlijke winterse maaltijd is aangebroken en de feestdagen staan weer voor de deur, dus dat betekent: tijd voor een stoofrecept! Deze is simpel om te maken en ook nog eens bijzonder lekker.

Food Places

Food Places is een foodblog van de 25-jarige Lucia Veerman. Dagelijks deelt zij haar eigen, zelfgemaakte recepten met ruim 36.000 volgers op Instagram en ruim 21.000 op TikTok. Maar dat is nog niet alles: Lucia kookt ook regelmatig samen met een BN’er én zij deelt tips voor restaurants in het binnen- en buitenland. ‘Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik geniet er enorm van’, aldus Lucia.

Perfect voor de feestdagen

Dit recept is niet alleen perfect om te maken tijdens de koude, donkere en regenachtige maanden waar we momenteel in zitten, maar ook tijdens de feestdagen zal dit recept het goed doen.

Deze runderstoof lust iedereen, is simpel om te maken en staat ook nog eens superleuk op tafel tijdens het kerstdiner. Je moet er wat geduld voor hebben, maar als het eenmaal in de pan of slowcooker zit, hoef je er niet meer naar om te kijken. Lucia serveerde dit gerecht met rijst, maar het is ook héérlijk met aardappeltjes. De keuze is aan jou!

‘Mocht je het proces nou wat sneller willen laten verlopen, kun je de zoete aardappel het beste van tevoren al 7-8 minuten koken. Snijd daarna in blokjes, voeg toe aan de pan of slowcooker en na 4 uurtjes (in plaats van 6) zijn ze al zacht😉’, geeft Lucia als gouden tip. Ga jij ‘m maken deze feestdagen?

Benieuwd naar het recept? Klik dan op deze link. Benieuwd naar de overige recepten van Food Places? Klik dan op deze link.

Bron en Beeld: Food Places

Delen