100%NL Magazine Tromp en Rueb
Zie ook:
Delen

ONGELOOFLIJK: Dit is dé smaakmaker in ieder wintergerecht

Een stoofschotel die uren staat te pruttelen mag natuurlijk niet mislukken. Dat is zonde van je tijd én je eten. Wat nou als dat door toevoeging van dit ingrediënt niet kan gebeuren? Lees snel verder om welke smaakmaker het gaat.

Wintergerechten

De koude wintermaanden komen er weer aan en terwijl de gerechten in de zomer vooral licht en makkelijk zijn, staan de winterrecepten vooral bekend als heel vullend en smaakvol. Denk aan stoofschotels met vis en vlees, of stamppot met worst en spek. Deze gerechten zijn natuurlijk een lust voor het oog en de maag, maar wat als dit allemaal door toevoeging van één ingrediënt nóg lekkerder wordt?

Dé smaakmaker

Je vraagt je nu natuurlijk af over welke smaakmaker wij het hebben. Het gaat om azijn. Dit is één van de meest veelzijdige en populaire smaakmakers in de keuken, want het versterkt de smaak van ongelooflijk veel gerechten. Dit varieert van voorgerechten tot stoofschotels en van salades tot desserts en sauzen. Zo corrigeert azijn een flauwe soep, geeft het een intense smaak aan stoofschotels en het vrolijkt basissauzen of gemarineerd vlees met een paar eetlepels op. Daarbij wordt je stoofvlees ook lekker mals gemaakt, door wat azijn toe te voegen. Let wel op dat je niet teveel azijn toevoegt. Een klein beetje is al genoeg om je gerecht op smaak te brengen.

De keuze van de soort azijn, is afhankelijk van je eigen smaak. De appelazijnen geven een wat zoetere smaak, de kruidenazijn wat kruidiger en natuurazijn is dan de ‘neutrale’ optie. Het ligt er dus echt aan wat je zelf wilt en zoekt in een gerecht.

Tromp & Rueb

Tromp & Rueb is een merk dat bestaat sinds 1663 en een mooi assortiment azijnen heeft, bestaande uit Natuurazijn op eikenhout gerijpt, Kruidenazijn, Appelazijn en Appelazijn Natuurtroebel. Alle producten zijn volgens moderne ambacht gebrouwen. Mocht je op zoek zijn naar dé smaakmaker voor jouw wintergerecht, bezoek dan eens de website van Tromp & Rueb, want je vindt er gegarandeerd een azijn die bij jouw gerecht past. Denk bijvoorbeeld aan een kruidenazijn om je vlees mals te maken en een rode wijn azijn voor je saus…

Bron en Beeld: In samenwerking met Tromp en Rueb

Delen