100%NL Magazine Maza
Delen

Vegetarische bbq? Met déze producten wordt het pas echt onvergetelijk!

Het BBQ-seizoen is officieel geopend! Heb jij een vegetarische bbq op de planning staan? Met deze verrassende producten wordt het zeker weten een feestje!

Een complete vega-BBQ met Maza

Tijd om de BBQ aan te steken! Met de producten van Maza is een vegetarische BBQ in een handomdraai geregeld. Denk aan Falafelspiesjes met groenten of vegetarische hamburgers van de barbecue met Baba Anoesch, komkommer en sla. Natuurlijk mogen zomerse smaken Hoemoes, zoals Hoemoes Spicy Mango, Hoemoes Koriander Limoen en Hoemoes Tabouleh Kruiden, niet ontbreken als dip voor bij brood, rauwkost en Falafel.

Met Hoemoes geef je ook een salade op een makkelijke manier meer smaak, bijvoorbeeld in een saladebowl, als dressing in een rauwkostsalade of als toevoeging aan een pastasalade. Benieuwd naar deze recepten? Op www.maza.nl en via Facebook en Instagram @masmasmaza kun je ze allemaal vinden, samen met nog 350 andere heerlijke recepten! Hieronder vind je alvast het recept voor pastasalade met cherrytomaten, olijven, feta en Hoemoes Zongedroogde Tomaat. Een perfecte side dish voor bij de vegetarische barbecue!

Pastasalade met Hoemoes Zongedroogde Tomaat

Bereiding: 25 minuten
Recept voor 2 personen

Ingrediënten:
– 125 gram volkorenpasta naar keuze
– handje rucola
– 1/3e komkommer
– 150 gram cherry tomaatjes
– 50 gram zongedroogde tomaat
– 1/2 rode ui
– handje verse basilicum
-75 gram feta
– 75 gram hoemoes zongedroogde tomaat
– sap van 1/2 citroen
– pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
2. Snijd de rode ui in halve ringen, de komkommer in blokjes, halveer de cherry tomaatjes en de olijven, snijd de zongedroogde tomaat in reepjes en de basilicum fijn.
3. Meng de gekookte pasta met de rucola, komkommer, cherry tomaatjes, olijven, zongedroogde tomaat, rode ui, basilicum en verkruimel de feta eroverheen.
4. Meng voor de dressing de hoemoes met het citroensap, wat zwarte peper en een scheutje water.
5. Giet de dressing over de salade heen en meng door elkaar.
6. Maak de salade af met wat extra feta en pijnboompitten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maza

Delen