100%NL Magazine Snoop Dog
Delen

De Amerikaanse zender NBC vond deze Nederlander dé sensatie van de Olympische Spelen 2024!

Niet Biles of Marchand maar deze Nederlander schreef historie volgens de NBC.

NBC

NBC is één van de grootste televisiezenders van de Verenigde Staten. Door het inzetten van rapper Snoop Dogg als presentator braken zij alle kijkcijferrecords.  Zo keken er in de 5 dagen na de openingsceremonie gemiddeld 34 miljoen mensen per dag naar de Spelen via NBC en streamingdienst Peacock. In dezelfde periode tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2021, ging het nog over 19 miljoen kijkers.

Meeste aandacht

Op de website van NBC wordt uitgebreid teruggekeken op de Olympische Spelen. Niet landgenote Simone Biles, zwemmer Leon Marchand of Armand Duplantis, krijgen hierbij de meest aandacht, maar wel onze eigen Sifan Hassan.

De vergelijking met de legendarische Emil Zátopek wordt al snel gemaakt. Ook hij veroverde medailles op de 5.000 en 10.000 meter en de marathon. Een prestatie waar we 70 jaar later nog niet over uitgesproken zijn.

Sifan is nu ook een legende. Zij presteerde immers iets wat een vrouw nog nooit eerder presteerde op de Olympische Spelen. Of zoals NBC zo mooi afsluit: ‘She is a league of her own now.’

Bron: NBC, Beeld: ANP foto

Delen