Henny Huisman belandt in rolstoel: 'Moet opnieuw leren lopen'
Zie ook:
Delen

Henny Huisman belandt in rolstoel: ‘Moet opnieuw leren lopen’

Terwijl Henny Huisman sportief bezig was, ging het fout. Op dit moment zit hij met zijn been omhoog en heeft hij zijn vakantie moeten annuleren.

Henny Huisman

Henny Huisman is een Nederlandse televisiepresentator, voormalig drummer en voormalig zanger. Henny werd bij het grote publiek bekend als presentator van programma’s als Soundmixshow en Surpriseshow. Door de jaren heen heeft Henny heel wat prijzen weten te winnen. Denk aan gouden platen, maar ook aan de Gouden-Televizier Ring.

De goedlachse presentator is al sinds 1975 getrouwd met zijn grote liefde, Lia. Samen met haar kreeg hij twee dochters. Wat velen niet weten, is dat Henny ook twee hele bekende neefjes heeft, namelijk Jordy en Sander Huisman van Kriss Kross Amsterdam.

Pijnlijke breuk

Henny is op 72-jarige leeftijd nog steeds in de sportschool te vinden, maar nu moet hij zijn bokslessen even een paar maanden afzeggen. Tijdens een boksles met een personal trainer ontstond namelijk een breuk in zijn voet. In gesprek met De Telegraaf vertelt hij erover. ‘Uithalen, draaien, uithalen, draaien en zo verder. Dus ik geef hem een linkse directe, draai naar binnen en hoor vrijwel direct ‘krak”, blikt hij terug.

Henny besefte in eerste instantie niet dat er iets ernstigs aan de hand was en hij bleef dan ook gewoon de hond uitlaten. Henny’s vrouw Lia wilde toch dat Henny even langs de huisarts ging. ‘Bleek ik gewoon wekenlang met een gebroken voet te hebben rondgelopen. Daarmee heb ik het zelfs alleen maar erger gemaakt.’

Gipsvluchten

Henny en zijn vrouw hebben een tweede huis op Bonaire en daar zouden zij op dit moment eigenlijk zijn. De vlucht naar Bonaire kon niet doorgaan, want vliegen kan voor trombose zorgen. ‘Ik heb de orthopedisch chirurg nog gevraagd of er ook ‘gipsvluchten’ die kant op gaan, maar dat bleek niet het geval.’ Henny vertelt dat zijn gips er over twee weken af mag, maar als de breuk nog niet voldoende is geheeld, moet er een schroef in zijn voet. Ondanks deze tegenslag, vindt Henny dat hij niet mag klagen. ‘Er zijn heel wat mensen in de Gazastrook die zo met mij willen ruilen, dus waar hebben we het eigenlijk over’, aldus Henny.

Bron en Beeld: De Telegraaf

Delen