LEZEN: De hoogte- en dieptepunten van de Olympische Spelen tot nu toe
Delen

LEZEN: De hoogte- en dieptepunten van de Olympische Spelen tot nu toe

De Olympische Spelen zijn nog niet afgelopen, maar tot nu toe zijn er al veel hoogte- en dieptepunten.

Olympische Spelen

Dit jaar worden de Olympische Spelen gehouden in Parijs. Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen ook in Parijs werden gehouden.

Hoogte- en dieptepunten

De Nederlandse afvaardiging reisde met goede hoop af naar Parijs. Helaas werd het niet voor iedereen een succes, maar er waren ook onverwachte successen.

In de categorie teleurstelling kunnen we helaas niet om onze judoka’s heen.Voor het eerst sinds 1984 viel er geen enkele medaille te vieren in deze sport. Ook de volleybal- en handbaldames kwamen minder ver dan ze hadden gehoopt. En Puck Pieterse had gewoon pech met haar lekke band terwijl ze op zilveren koers lag.

Gelukkig waren er ook vele hoogtepunten. Wat te denken van onze roeiers. Nog nooit namen zij zoveel medailles mee naar huis. En het water was ons sowieso goed gezind. Ook het zeilen leverde 2 gouden medailles op en het zwemmen twee keer brons. Niet om een ander iets tekort te doen, maar tot nu toe waren de hoogtepunten wat ons betreft de gemengde estafette en de 3 x 3 basketballers. De manier waarop  Femke Bol in extremis nog 3 concurrenten wist in te halen staat voor altijd in het collectieve geheugen. Net als de winnende 2-punter in de zoemer tijdens de verlenging waarmee Worthy de Jong half Nederland met een verhoogde hartslag op bed stuurde. Kroonprinses Amalia mocht er getuige van zijn. Gelukkig duren de Spelen nog 5 dagen en hopelijk komen er nog veel hoogtepunten bij.

100%NL magazine Femke Bol

Beeld: ANP Foto, Instagram Worthy de Jong

Delen