100%NL Magazine Dit is het broertje van Maan
Zie ook:
Delen

LEZEN: Maan reageert op geruchten over drugsgebruik

Het is een tijdje stil geweest rondom zangeres Maan en er gingen meerdere geruchten over haar rond. Nu vertelde zij haar kant van het verhaal.

Maan

In 2016 won ze The Voice of Holland en vanaf toen ging haar carrière in een stroomversnelling. We kennen Maan onder andere van haar hits als ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ en ‘Blijven Slapen’. Ook was ze meerdere keren te zien bij optredens van The Streamers en natuurlijk Vrienden van Amstel Live.

Drugsgebruik

Maan verdween vorig jaar voor een paar maanden uit de spotlights. Zij trad niet meer op, maar deelde ook niets meer op social media. Er gingen die maanden meerdere geruchten rond over Maans gezondheid. Zo werd er gezegd en geschreven dat het niet goed ging met Maan en dat zij drugs gebruikte.

Gisteren was Maan te gast in de talkshow Humberto à Paris op RTL 4 en daar reageerde zij op deze heftige geruchten. ‘Het is bizar wat er ontstaat als je niet uit jezelf dingen laat weten’, is wat Maan antwoordt als Humberto vraagt hoe zij omging met juicekanalen die schreven dat het niet goed met haar ging en dat zij “drugs gebruikte”. ‘Het ging top met mij. Ik lig met kokosnoot op het strand en je leest dat soort dingen’, aldus Maan. Het lijken verhalen waar je naam op lijkt geplakt, maar het ging niet over mij. Dat deel van de media snap ik niet. Het is frustrerend en niet leuk. Maar ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn of mezelf voor te verantwoorden, want ik weet wel beter. Dat ben ik niet.’

Een stapje terug

Na de festivalzomer van 2023 begon de zakelijke pauze voor Maan. ‘Ik heb het iets rustiger aangedaan. Ik had de behoefte even een stapje terug te nemen. Te reizen, meer te zien van de wereld. Meer naar binnen te gaan en te voelen van: vind ik het nog leuk wat ik doe?’

Na maanden van stilte, kwam Maan in april met nieuwe muziek, maar wel met andere muziek die wij van haar gewend waren. Deze muziek slaat minder goed aan bij de mensen, maar dat vindt zij niet erg. ‘Ik heb bewust deze keuze gemaakt. Het kan dat een groep mensen het niet meer leuk vindt. Maar ook dat een nieuwe groep het wel leuk vindt. Ik wil niet leven naar de verwachting van wat mensen van mij willen. Ik wil doen wat ik wil’, eindigt Maan. Dat heeft zij mooi verwoord. Je bent een powervrouw, Maan!

Bron en Beeld: Humberto

Delen

Meer over Maan

Emotionele Karel over Maan: 'Het is niet niks om een keuze te maken'
Emotionele Karel over Maan: ‘Het is niet niks om een keuze te maken’
ONHERKENBAAR: Maan overspoeld met reacties op nieuwe look
ONHERKENBAAR: Maan overspoeld met reacties op nieuwe look
Lees alle artikelen over Maan