100%NL Magazine Eva
Zie ook:
Delen

OML-Eva deelt nieuwe tegenslag: ‘Ze verwachten dat het alleen maar erger kan worden’

Eva gaf haar volgers weer een gezondheidsupdate. Zij heeft opnieuw een tegenslag te verwerken, maar dit keer draait het allemaal om haar ogen.

Over Mijn Lijk Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld wordt gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk blijft Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

Tegenslag

Eva heeft een tegenslag wat betreft haar ogen te verwerken. Zij ziet namelijk dubbel en dat is meer dan vervelend. Op Instagram schrijft zij: ‘Daarom draag ik elke dag of mijn ooglapje, ‘n oogpleister of een bril met een wazige kant, omdat het zo extreem is, dat als ik samen kijk, ik 2 beelden zie. Eerst was het nog zo dat dit soms wegtrok en het dubbelzicht niet zo extreem was, maar nu trekt het niet meer weg. Nu verwachten ze dat het alleen maar erger kan worden en niet snel minder, omdat er op de recentste MRI ook aankleuring was op de derde hersenzenuw en die stuurt die aan. Dat hoeft niet betekenen dat groeit waar wel druk op geeft in ieder geval.’

‘Nu heb ik een verwijzing voor prismafolie voor mijn hoeveelheid afwijking. De reden dat ze het met folie doen en geen glas, is omdat de afwijking nog kan blijven veranderen en folie gewoon goedkoper is. Dit prismafolie plakken ze dan weer op een bril en die corrigeert dan mijn ogen, zodat ik weer wat meer gelijk zicht heb. Ik heb binnenkort hopelijk weer een MRI en dan hoop ik dat ze ook ff goed kijken naar groei daar ja of nee. Ik baal vooral dat deze afwijking nu gewoon heb en niet zomaar weg gaat.’ Wat vervelend zeg. Wij snappen dat Eva baalt…

Bron en Beeld: Instagram Eva

Delen