100%NL Magazine Moulin Rouge
Delen

RECENSIE: Moulin Rouge, een visueel spektakel met een lach en een traan

Gisteravond was het dan eindelijk zover! De Engelse hit musical Moulin Rouge ging in Nederland in première. 100%NL Magazine mocht erbij zijn om te recenseren.

Entourage

Als je een musical uitbrengt over ’s werelds meest bekende nachtclub, dan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Qua aankleding van de zaal werden al onze verwachting overtroffen. Wij zouden er veel volzinnen aan kunnen besteden, maar een blik op de foto’s zegt genoeg.

Cast

De meest opvallende naam in de cast is natuurlijk Carlo Boszhard. Carlo is als een vis in het water in de rol van de theatrale nachtclubeigenaar Harold. Keoma Aidhen straalt als Satine. Zowel qua acteerprestaties als met haar enorme bereik brengt ze de zaal in vervoering. Ook de overige castleden kunnen rollen meer dan aan.

100%NL Magazine Moulin Rouge

Hitmachine

Waar veel Nederlandse musicals de neiging hebben Engelse hits te vertalen naar het Nederlands, daar blijven nu alle hits in het Engels. Het is zeer knap hoe ze superhits van David Bowie, The Rolling Stones, Lady Gaga en Aha in elkaar laten overlopen en in het script hebben verwerkt.

En natuurlijk mogen ook de klassiekers uit de gelijknamige film niet ontbreken.

Conclusie

Dit is een feel good musical die je door de aankleding van de show, de acteer- en zangprestaties van de cast en het geweldige feest der herkenning als het gaat om de liedjes, gewoon gezien moet hebben. Er werd gelachen en zelfs gehuild. Van ons krijgt deze musical 5 sterren.

*****

Beelden: Stage Entertainment

Delen