100%NL Magazine Ali B
Zie ook:
Delen

Rechtbank legt Ali B 2 jaar celstraf op

Ali B heeft zojuist te horen gekregen dat de rechtbank hem twee jaar cel oplegt na stafbaar gepleegde feiten.

Ali B

Ali Bouali, bekend onder de naam Ali B, is een Nederlandse rapper, tv-persoonlijkheid en theatermaker van Marokkaanse afkomst. Vanaf 2000 was Ali te zien in meerdere talentenjachten. Hij werd populair met hits als Rampeneren, Leipe Mocro Flavour, Ik ben je zat en Wat zou je doen?. Ook was de rapper  jurylid bij X-Factor, We Want More, The Voice of Holland en The Voice Kids.

Na aangifte tegen hem vanwege grensoverschrijdend gedrag hielden veel samenwerkingen met verschillende bedrijven op. De rapper heeft daarna een hele lange tijd niets meer van zichzelf horen.

2 jaar celstraf

Ali B is door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot twee jaar cel. De rapper is schuldig bevonden aan de verkrachting van Naomi en poging tot verkrachting van Ellen ten Damme. Voor twee andere zaken, namelijk aanranding van diezelfde Naomi en zangeres Jill Helena, is hij vrijgesproken.

Ali B was vandaag niet zelf aanwezig in de rechtbank. Wel had Ali B’s advocaat al op voorhand laten weten dat als Ali schuldig zou worden bevonden, ze in hoger beroep zouden gaan. Het team van Ali B heeft twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen.

De rapper heeft al die tijd alle gebeurtenissen ontkent in de rechtszaal, de rechter heeft daar een duidelijke mening over. Volgens de rechter heeft Ali de negatieve aandacht van de media aan zichzelf te danken.

Op dit moment heeft Ali B nog geen reactie gegeven op zijn veroordeling.

Delen

Meer over Ali B

FOTO: Ali B gespot met een bekende uit de televisiewereld
FOTO: Ali B gespot met een bekende uit de televisiewereld
Ali B reageert op vervolging: 'Verbaast mij enorm'
Ali B reageert op vervolging: ‘Verbaast mij enorm’
Lees alle artikelen over Ali B