100%NL Magazine Royce de Vries
Zie ook:
Delen

Royce de Vries over monument voor zijn vader: ‘Zijn ontzettend trots’

Royce de Vries laat vandaag op Instagram weten dat hij ontzettend trots is op het monument dat vandaag gepresenteerd wordt in Amsterdam, ter nagedachtenis aan zijn vader Peter R. de Vries.

Royce de Vries

Royce de Vries is de zoon van Peter R. de Vries. Net als zijn vader kan hij niet tegen onrecht en is hij dus werkzaam als advocaat. Royce is al jaren samen met zijn grote liefde, Amanda. Met haar stapte hij een paar jaar geleden in het huwelijksbootje. Samen kregen zij een zoontje, Fender en een zoon Lewis. Fender is vernoemd naar zijn overleden opa, want hij heet eigenlijk Fender Peter de Vries.

Monument

Het is een speciale en tegelijkertijd een moeilijke dag vandaag voor de familie van Peter R. de Vries. Het is niet alleen drie jaar geleden dat hij overleed, maar ter nagedachtenis aan hem wordt er vandaag ook een monument onthuld. Het monument wordt geplaatst op enkele meters van de plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten. Op Instagram staat zijn zoon Royce de Vries stil bij deze bijzondere dag.

‘Vandaag drie jaar na het overlijden van mijn vader, wordt het monument ‘Tegen alle stromen in’ onthuld op het Leidseplein in Amsterdam, in het bijzijn van burgemeester Femke Halsema, de kunstenaar Rini Hurkmans, mijn familie en vele genodigden. Wij zijn gedurende het hele proces nauw betrokken geweest bij de totstandkoming en zijn ontzettend trots dat het monument mijn vaders gedachtegoed zo prachtig weergeeft. Het is krachtig en liefdevol tegelijk. Rini Hurkmans had het niet mooier kunnen doen.’

Bron en Beeld: Instagram Royce de Vries

Delen

Meer over Peter R. De Vries

HEFTIG: Peter R. de Vries schreef afscheidsbrief aan kinderen
HEFTIG: Peter R. de Vries schreef afscheidsbrief aan kinderen
Royce de Vries herdenkt zijn vader: 'We missen hem nog iedere dag'
Royce de Vries herdenkt zijn vader: ‘We missen hem nog iedere dag’
Lees alle artikelen over Peter R. De Vries

Meer over Royce de Vries

Royce de Vries over monument voor zijn vader: 'Zijn ontzettend trots'
Royce de Vries over monument voor zijn vader: ‘Zijn ontzettend trots’
Royce de Vries blikt terug: 'De dag dat mijn grootste nachtmerrie uitkwam'
Royce de Vries blikt terug: ‘De dag dat mijn grootste nachtmerrie uitkwam’
Lees alle artikelen over Royce de Vries