100%NL Magazine Tim Hofman
Zie ook:
Delen

Tim Hofman over aanslagpoging: ‘Hetzelfde pistool als waar Peter R. de Vries mee vermoord is’

Tim vertelt openhartig over de poging tot moord op hem het afgelopen jaar. Hij vertelt heftige details die wij nog niet wisten...

Tim Hofman

Tim Hofman is een Nederlandse televisiepresentator, journalist en dichter. Hij kreeg bekendheid door zijn werk voor BNNVARA, waar hij zowel luchtige als diepgaande programma’s heeft gepresenteerd. Met zijn scherpe, onconventionele stijl en vermogen om gevoelige onderwerpen toegankelijk te maken, heeft Tim een unieke plek in de Nederlandse mediawereld veroverd. Een van zijn bekendste projecten is “#BOOS”, een online programma waarin hij jongeren helpt met problemen.

Doodsbedreiging

Vorig jaar werd er een man opgepakt die met een vuurwapen en een mes het gebouw van BNNVARA binnenliep. De man in kwestie liet toen al weten dat hij daar was om Tim Hofman om het leven te brengen. Niet alleen voor Tim heeft dit een enorme impact gehad, maar ook voor alle werknemers en de beveiliger is dit een grote schok geweest.

Zelfde pistool

In de podcast BROERS doet Tim zijn verhaal. Hij vertelt openhartig over de aanslag en de man die de aanslag wilde plegen. Zo legt Tim uit dat het daadwerkelijk om een poging tot moord en een persoonlijke aanslag ging. ‘Het was hetzelfde pistool als waar Peter R. de Vries mee vermoord is’, legt hij uit.

Vooral omdat het persoonlijk was, hakte de aanslagpoging er bij Tim flink in. ‘Dit is onderdeel van mijn dagelijkse leven’, vertelt hij. Tim krijgt nu standaard bewaking, want tijdens de opnames van BOOS is er al eens eerder met vuurwapens gedreigd. ‘We hebben gewoon beveiligers mee. Bij BOOS weet je nooit hoe het loopt.’

Woke

De dader, Chris T., wilde Tim om het leven brengen, omdat hij in zijn ogen ‘Woke’ is. ‘Hij heeft van mij iets gemaakt in zijn hoofd wat de schuld was van al zijn problemen in zijn leven.’ 18 september aanstaande wordt bekendgemaakt welke definitieve straf de dader krijgt, maar de tussentijdse zittingen zijn al op 29 mei en 17 juli aanstaande.

Wat een heftig verhaal is dit zeg…

Bron en Beeld: podcast BROERS

Delen

Meer over Tim Hofman

Tim Hofman over doodsbedreiging: 'Ik ben blij ben dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan'
Tim Hofman over doodsbedreiging: ‘Ik ben blij ben dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan’
Tim Hofman keek de dood in ogen:
Tim Hofman keek de dood in ogen: “Ik lag volledig in puin”
Lees alle artikelen over Tim Hofman