ZIEN: Medaillewinnaars Olympische Spelen geridderd
Zie ook:
Delen

ZIEN: Medaillewinnaars Olympische Spelen geridderd

Dit weekend werden de Olympische Spelen officieel afgesloten. Nu was het tijd voor de medaillewinnaars om hun welverdiende lintjes in ontvangst te nemen.

Olympische Spelen

De Olympische Spelen vonden dit jaar plaats in Parijs, precies 100 jaar na de vorige editie in deze stad. Dit weekend werden de Olympische Spelen feestelijk afgesloten met de afsluitingsceremonie.

Geridderd

Deze Olympische Spelen zijn er door de Nederlandse sporters een hoop medailles binnengehaald. Voor deze winnaars stond gisteren een leuke dag op de planning, want ze werden in Den Haag gehuldigd en geridderd. Ook kregen ze de kans om koningin Máxima en koning Willem-Alexander te ontmoeten. Later op de dag kwam iedereen bijeen voor een leuk fotomoment.

3-3-basketballer Worthy de Jong vertelde NOS over deze ervaring: ‘Het is heel bijzonder wat voor impact de sport heeft gehad op onze samenleving, op sporters en op niet-sporters. Ik heb veel berichtjes gekregen van mensen die mijn sport nog helemaal niet kenden, maar er nu verliefd op zijn.’ Ook Sifan Hassan vertelde trots over haar winst: ‘Mijn familie is superblij. Ik heb ze nog nooit zo blij gezien. Ze weten niet veel van topsport, maar na de marathon belden ze me om te vertellen dat ze het stonden te vieren.’

Ten slotte voegde Premier Schoof hier aan toe, ‘Jullie hebben het hoogst mogelijke bereikt. De top van de Olympus. Hulde, hulde, hulde. Jullie hebben Nederland een clubgevoel gegeven. Parijs was Oranje.’

De foto’s van de koning en de koningin met de Nederlandse sporters zie je hieronder.

Bron: NOS ,Beeld: Instagram TeamNL, ANP foto

Delen